საჭირო ინგრედიენტები: 225 გრამი კარაქი, 4 ცალი კვერცხი, 180 გრამი შაქარი, 120 გრამი ფქვილი, 60 გრამი კაკაო, ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი.
ჩიზქეიქი: 225 გრამი მდნარი ყველი, 50 გრამი შაქარი, 3 სადილის კოვზი ფქვილი, 1 კვერცხი, 200 გრამი კენკრა – მოცხარი, ჟოლო, მაყვალი.
მომზადების წესი: ათქვიფეთ კვერცხი და შაქარი გათეთრებამდე. შეურიეთ გამდნარი და შეგრილებული კარაქი. დაამატეთ გაცრილი ფქვილი, კაკაო. ცოტა მარილი, ნელა ამოურიეთ და ბრაუნის ცომი მზად არის.
ცალკე მოამზადეთ ჩიზქეიქის მასა: თასში ერთმანეთს შეურიეთ შაქარი, მდნარი ყველი, კვერცხი, ფქვილი და ათქვიფეთ ძალიან კარგად.
ბრაუნის ცომის ნახევარი მოათავსეთ ფორმაში. მოუსწორეთ ზედაპირი.. გადაუსვით ჩიზქეიქის ცომი, ზემოდან – ისევ ბრაუნის ცომი და ჩანგლით ოდნავ აურიეთ. მოაყარეთ კენკრა. მოათავსეთ აირღუმელში 170 გრადუსზე. 35-40 წუთში მზად არის.
თბილისელები