ინგრედიენტები
- ფქვილი - 2 1/2 ჭიქა
- შაქარი - 1/4 ჭიქა
- მარილი - 1 სკ
- საფუარი - 1 შეკვრა
- რძე - 2/3 ჭიქა
- კარაქი - 4 სკ
- კვერცხი - 2 ცმომზადების წესები
დიდ ჯამში მოათავსეთ 1 ჭიქა ფქვილი, შაქარი, მარილი და საფუარი.
ქვაბში გაათბეთ რძე და გაადნეთ 2 სკ კარაქი. შეურიეთ რძე და კარაქი მშრალ ინგრედიენტებს და კარგად ამოურიეთ. დაუმატეთ ორი კვერცხი და დანარჩენი ფქვილი ნელ-ნელა. მოზელილი ცომი გადაიტანეთ ცხიმწასმულ ჯამში, გადააფარეთ ნაჭერი და დააყოვნეთ თბილ ადგილას 1 საათით.
ცომი ერთხელ კიდევ ჩაზილეთ. გაყავით 2 ნაწილად და 10 წუთით დააყოვნეთ. ორივე გუნდა 10 სმ სიგრძესა და 4 სმ სისქეზე გააბრტყელეთ (ჯოხის მაგვარი ფორმა უნდა მიიღოთ).
მიღებული ცომი ერთმანეთზე გადაახვიეთ და რგოლად შეკარით. გადახვევის ადგილებში კვერცხები მოათავსეთ, თავზე ჩაის ტილო გადააფარეთ და დააყოვნეთ თბილ ადგილას 30-45 წუთით. ცომს გადაუსვით 2სკ დამდნარი კარაქი და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით, 30 წუთით.
გემრიელად მიირთვით!
გემრიელია