ჩიზქეიქი – მარწყვი შოკოლადში

23 May 2021 14:51

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 1 ჭი­ქა ყა­ვ­ი­ს­ფ­ე­რი შა­ქ­ა­რი, 200 გრა­მი ფხვი­ე­რი ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლა, 100 გრა­მი კა­რ­ა­ქი, 500 გრა­მი ხა­ჭო, 200 გრა­მი შა­ვი შო­კ­ო­ლ­ა­დი, 100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი 33-პრო­ც­ე­ნ­ტ­ი­ა­ნი, სქე­ლი ნა­ღ­ე­ბი, 200 გრა­მი მა­რ­წ­ყ­ვი, 20 გრა­მი ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნი, 100 მი­ლ­ი­ლ­იტ­რი წყა­ლი, 1 შე­კ­ვ­რა ქო­ქ­ო­ს­ის ფხვნი­ლი, პი­ტ­ნ­ის ფო­თ­ლ­ე­ბი – მო­ს­ა­რ­თ­ა­ვ­ად.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: აი­ღ­ეთ 50 გრა­მი შა­ვი შო­კ­ო­ლ­ა­დი. და­ა­მ­ტ­ვ­რ­ი­ეთ, მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ ცე­ც­ხ­ლ­გ­ა­მ­ძ­ლე თა­ს­ში, და­უ­მ­ა­ტ­ეთ შაქარი, კა­რ­ა­ქი და გა­ა­დ­ნ­ეთ ცხე­ლი წყლის აბ­ა­ზ­ა­ნ­ა­ზე. ორ­ც­ხ­ო­ბ­ი­ლა და­ფ­ხ­ვ­ე­ნ­ით, მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ შო­კ­ო­ლ­ა­დ­ი­ან მა­ს­ას და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. აი­ღ­ეთ 22 სა­ნ­ტ­ი­მ­ე­ტ­რ­ის დი­ა­მ­ტ­რ­ის ფო­რ­მა. ჩა­უ­ფ­ი­ნ­ეთ ფსკე­რ­ზე ფო­ლ­გა. ჩა­ტ­კ­ე­პ­ნ­ეთ მა­ს­ში ბი­ს­კ­ვ­ი­ტი. ხე­ლ­ით კა­რ­გ­ად მო­უ­ს­წ­ო­რ­ეთ ზე­დ­ა­პ­ი­რი და ფო­რ­მა მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ.


აი­ღ­ეთ 150 გრა­მი შო­კ­ო­ლ­ა­დი. და­ა­მ­ტ­ვ­რ­ი­ეთ. მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ პა­ტ­ა­რა ჯა­მ­ში. და­ა­ს­ხ­ით 100 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი ნა­ღ­ე­ბი. გა­ა­თ­ბ­ეთ და ნელ-ნე­ლა გა­ა­დ­ნ­ეთ. შე­მ­დ­ეგ გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ, შე­უ­რ­ი­ეთ ხა­ჭ­ოს და ათ­ქ­ვ­ი­ფ­ეთ მი­ქ­ს­ე­რ­ით.


და­ა­ლ­ბ­ეთ ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნი წყა­ლ­ში. რომ გა­ფ­უ­ვ­დ­ე­ბა, გა­ა­დ­ნ­ეთ. შე­მ­დ­ეგ გა­ა­ც­ი­ვ­ეთ. მა­რ­წ­ყ­ვი კა­რ­გ­ად გა­რ­ე­ც­ხ­ეთ, და­ჭ­ე­რ­ით და ჩა­ყ­ა­რ­ეთ გა­მ­დ­ნ­არ ჟე­ლ­ა­ტ­ი­ნ­ში. შე­მ­დ­ეგ ჩა­ა­ს­ხ­ით ხა­ჭ­ოს მა­ს­ა­ში და კა­რ­გ­ად აუ­რ­ი­ეთ. გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ ბი­ს­კ­ვ­ი­ტი, ეს მა­სა და­ა­ს­ხ­ით მა­ს­ზე, მო­უ­ს­წ­ო­რ­ეთ. ზე­დ­ა­პ­ი­რი და ფო­რ­მა ის­ევ მა­ც­ი­ვ­ა­რ­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ. 4 სა­ა­თ­ის შე­მ­დ­ეგ გა­მ­ო­ი­ღ­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ქო­ქ­ო­ს­ის ფხვნი­ლი. მო­რ­თ­ეთ მა­რ­წ­ყ­ვ­ითა და პი­ტ­ნ­ის ფო­თ­ლ­ე­ბ­ით.


თბილისელები




კომენტარები:

ფართი შოპი