ლა­ზ­ა­ნ­ია ყა­ბ­ა­ყ­ი­თა და შე­ბ­ო­ლ­ი­ლი ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ც­ით

14 Jun 2021 00:51

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 4 ცა­ლი ყა­ბ­ა­ყი, 250 გრა­მი შე­ბ­ო­ლ­ი­ლი ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ცი, 500 მი­ლ­ი­ლ­ი­ტ­რი სო­უ­სი „ბე­შ­ა­მ­ე­ლი“, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 250 გრა­მი ლა­ზ­ა­ნ­ი­ას ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბი, 50 გრა­მი ფხვი­ე­რი ყვე­ლი, ცო­ტა მუ­ს­კ­ა­ტ­ის კა­კ­ა­ლი, შა­ვი პი­ლ­პ­ი­ლი, მა­რ­ი­ლი – გე­მ­ო­ვ­ნ­ე­ბ­ით.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით თხლად და ძა­ლ­ი­ან წვრი­ლ­ად. მო­შ­უ­შ­ეთ ზე­თ­ში. გა­თ­ა­ლ­ეთ და და­ჭ­ე­რ­ით ყა­ბ­ა­ყი. და­უ­მ­ა­ტ­ეთ ხახვს და რა­მ­დ­ე­ნ­ი­მე წუ­თი ის­ევ მო­შ­უ­შ­ეთ. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მუსკატის კაკალი, მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი და აუ­რ­ი­ეთ. ფო­რ­მ­ას წა­უ­ს­ვ­ით ზე­თი, შე­მ­დ­ეგ და­ა­ს­ხ­ით ცო­ტა სო­უ­სი „ბე­შ­ა­მ­ე­ლი“ და ჩა­ა­ლ­ა­გ­ეთ ლა­ზ­ა­ნ­ი­ის ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბი. ზე­მ­ო­დ­ან მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მო­შ­უ­შ­უ­ლი ხა­ხ­ვი და ყა­ბ­ა­ყი. წა­უ­ს­ვ­ით სო­უ­სი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ქა­თ­მ­ის ხო­რ­ცი. ის­ევ წა­უ­ს­ვ­ით სო­უ­სი და მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ და­ფ­ხ­ვ­ნ­ი­ლი ყვე­ლი. და­ფ­ა­რ­ეთ ლა­ზ­ა­ნ­ი­ის ფი­რ­ფ­ი­ტ­ე­ბ­ით. გა­დ­ა­უ­ს­ვ­ით სო­უ­სი. გა­მ­ო­ა­ც­ხ­ვ­ეთ 200 გრა­დ­უ­ს­ზე. ნა­ხ­ე­ვ­არ სა­ა­თ­ში მზად იქ­ნ­ე­ბა.


თბილისელები




კომენტარები:

ფართი შოპი