საჭირო ინგრედიენტები: 4 ცალი ყაბაყი, 250 გრამი შებოლილი ქათმის ხორცი, 500 მილილიტრი სოუსი „ბეშამელი“, 1 თავი ხახვი, 4 სადილის კოვზი ზეთი, 250 გრამი ლაზანიას ფირფიტები, 50 გრამი ფხვიერი ყველი, ცოტა მუსკატის კაკალი, შავი პილპილი, მარილი – გემოვნებით.
მომზადების წესი: ხახვი დაჭერით თხლად და ძალიან წვრილად. მოშუშეთ ზეთში. გათალეთ და დაჭერით ყაბაყი. დაუმატეთ ხახვს და რამდენიმე წუთი ისევ მოშუშეთ. მოაყარეთ მუსკატის კაკალი, მარილი და პილპილი და აურიეთ. ფორმას წაუსვით ზეთი, შემდეგ დაასხით ცოტა სოუსი „ბეშამელი“ და ჩაალაგეთ ლაზანიის ფირფიტები. ზემოდან მოაყარეთ მოშუშული ხახვი და ყაბაყი. წაუსვით სოუსი და მოაყარეთ ქათმის ხორცი. ისევ წაუსვით სოუსი და მოაყარეთ დაფხვნილი ყველი. დაფარეთ ლაზანიის ფირფიტებით. გადაუსვით სოუსი. გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე. ნახევარ საათში მზად იქნება.
თბილისელები