ქათმის ფილე ბოსტნეულით

27 Jun 2021 17:44

ქათმის ფილეს კერძები - გემრიელი რეცეპტი „თბილისელებისგან“:

სა­ჭ­ი­რო ინ­გ­რ­ე­დ­ი­ე­ნ­ტ­ე­ბი: 2 ნაჭერი ქათმის ფილე, 1 ცა­ლი ყა­ბ­ა­ყი, 1 ცა­ლი ბა­დ­რ­ი­ჯ­ა­ნი, 1 ცა­ლი სტა­ფ­ი­ლო, 1 თა­ვი ხა­ხ­ვი, 1 კო­ნა მწვა­ნე ხა­ხ­ვი, 2 ცა­ლი ბუ­ლ­გ­ა­რ­უ­ლი წი­წ­ა­კა, 2 ცა­ლი პო­მ­ი­დ­ო­რი, 3 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი სო­ი­ის სო­უ­სი, 4 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ზე­თი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ქუ­ნ­ჯ­უ­თი, 3 კბი­ლი ნი­ო­რი, 1 სა­დ­ი­ლ­ის კო­ვ­ზი ლი­მ­ო­ნ­ის წვე­ნი, მარილი და პილპილი.


მო­მ­ზ­ა­დ­ე­ბ­ის წე­სი: ქა­თ­მ­ის ფი­ლე და­ჭ­ე­რ­ით გრძლად. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ მა­რ­ი­ლი და პი­ლ­პ­ი­ლი. მო­ა­ს­ხ­ით სო­ი­ის სო­უ­სი და აუ­რ­ი­ეთ ხე­ლ­ით. ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი და­ჭ­ე­რ­ით ჩხი­რ­ე­ბ­ად და ცალ-ცა­ლ­კე მა­ღ­ალ ცე­ც­ხ­ლ­ზე მო­შ­უ­შ­ეთ ისე, რომ ცო­ტ­ა­თი უმი და­რ­ჩ­ეს. მწვა­ნე ხა­ხ­ვი და­ჭ­ე­რ­ით წვრი­ლ­ად. თა­ს­ში მო­ა­თ­ა­ვ­ს­ეთ შე­მ­წ­ვ­ა­რი ქა­თ­მ­ის ფი­ლე. მო­ა­ყ­ა­რ­ეთ ბო­ს­ტ­ნ­ე­უ­ლი, ნიორი, მწვა­ნე ხა­ხ­ვი და ქუ­ნ­ჯ­უ­თი. მოასხით ლიმონის წვენი. აუ­რ­ი­ეთ და მზა­დ­აა.


თბილისელები





კომენტარები:

ფართი შოპი