ქართული წარმოების ზოგ სანელებელში ტყვიის მაღალ შემცველობასთან დაკავშირებით ნიუ-იორკის ჯანმრთელობის დაცვის დეპარტამენტი მოქალაქეებს რეგულარულად აფრთხილებს.
გაფრთხილების მიხედვით, ქალაქ ნიუ-იორკის ჯანდაცვის დეპარტამენტმა დაადგინა, რომ საქართველოში დამზადებულ ზოგიერთ სანელებელს აქვს ტყვიის მაღალი შემცველობა. აღნიშნული სანელებლები მოიცავს:
ყვითელი ყვავილი ან ზაფრანა;
სვანური მარილი;
ხმელი სუნელი ან ხარჩოს სუნელი;
მწარე წიწაკა, დაფქვილი ჩილი, წიწაკა, დაფქვილი კერი, კოჭა, ქინძი და კვლიავი;
ქართული მარილი ან სვანური მარილი;
უცხო სუნელი ან შამბალა;
მშრალი აჯიკა;
საცივის სუნელი.
ნიუ-იორკის ჯანდაცვის დეპარტამენტი მოუწოდებს მოსახლეობას, თუ შეიძენენ ან მიიღებენ სანელებლებს საქართველოდან, ექიმთან ჩაიტარონ გამოკვლევები სისხლში ტყვიის შემცველობაზე.